Népszerű
Legérdekesebb
RENDEZÉS
Felvételi
Aktuális
Induló osztályok 2021/2022
0

Induló osztályok 2021/2022

Bejegyezte: JPG2021-01-04

Az iskola egyedi azonosító száma: 027407

Az iskola telephelykódja: 001

Osztály Szak Szak azonosító száma
2 négyosztályos gimnáziumi osztály 1/2 emelt szintű matematika 0001
1/2 emelt szintű informatika 0002
1/2 emelt szintű német 0003
1/2 emelt szintű angol 0004
2 hatosztályos gimnáziumi osztály

2 tehetséggondozó hatosztályos gimnáziumi osztály

  • emelt szintű matematika,
  • vagy általános képzéssel
0005

2021/22-es tajékoztatók a hat- és négyosztályos képzésről, induló osztályokról


Tájékoztató a megtekintésről és a szóbeli vizsgáról

I. Megtekintés

A kijavított írásbeli dolgozatok megtekintésének és az értékelő lapok átvételének időpontja 2021. február 3. (szerda) 8:00-16:00. (A második pótnap esetén: február 10. 8:00-16:00)

A megtekintéshez szükséges dokumentumok

központi felvételi vizsgát írt tanuló számára

diákigazolvány/személyi igazolvány

szülő / törvényes képviselő számára

személyi igazolvány

meghatalmazott számára

személyi igazolvány és két tanú által aláírt meghatalmazás

A központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője/törvényes képviselője, vagy meghatalmazottja az intézményvezető által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton (pl. mobiltelefon) másolatot készíthet, és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén az értékelésre észrevételt tehet. (A megtekintést követő első munkanap végéig /16:00 óra/ írásban kell leadni az észrevételt.)

II .A felvételi lapok (azaz a jelentkezési lap és a tanulói adatlap) benyújtása:

A tanulói adatlap és jelentkezési lap postai feladásának legkésőbbi határideje: 2021. február 19.

Iskolánk OM azonosítója: 027407

A 8. évfolyamos tanulók felvételi lapjairól az általános iskola gondoskodik.

A 6. évfolyamos tanulók felvételi lapjainak kitöltéséről, az intézménybe való eljuttatásáról a szülő / törvényes képviselő egyénileg gondoskodik. A felvételi lapokat az Oktatási Hivatal honlapjáról elérhető KIFIR felületen tölthetik ki.

A tanulmányi eredmények közül az ötödik év végi és a hatodik félévi magyar nyelv, irodalom, matematika, történelem, egy idegen nyelv és természetismeret (környezetismeret) osztályzatokat adják meg az adatlap kitöltése során.

Az emelt szintű matematika-képzésre jelentkezők ugyancsak a 0005 kódszámot írják be a jelentkezési lapra, de a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: „emelt szintű matematika”.

A kitöltés menetéről oktatóvideóban nyújtunk tájékoztatást az érdeklődőknek, amit itt érnek el:       https://www.youtube.com/watch?v=XUgl1iW2dts

A hatosztályos jelentkezési lapot az iskola portáján is leadhatják február 19-ig.

III. A szóbeli felvételi vizsga

A négy és a hat évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkező tanulók számára személyes jelenlétet igénylő szóbeli vizsgát tartunk. A szóbeli vizsgákra nem kell előzetesen regisztrálni.

Az épület bejáratánál a kézfertőtlenítő használata és a testhőmérséklet-mérés kötelező. A maszk viselése az iskola közösségi tereiben kötelező, a szóbeli vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. A járványügyi szabályok jelenleg nem teszik lehetővé a szülői jelenlétet az iskola épületében.

A 8. évfolyamos tanulók (oktatási azonosítóval vagy jeligével jelzett) szóbeli felvételi beosztását február 23-án (kedd) 16:00 órától függesztjük ki az iskola portáján és jelentetjük meg a honlapunkon. A szóbeli vizsgákra február 25-én (csütörtök) 14:30-tól és február 26-án (péntek) 14:30-tól kerül sor.

Szóbeli felvételi vizsgát a matematika tagozaton és az emelt szintű informatika (digitális kultúra) osztályban matematikából, az emelt óraszámú idegen nyelvi osztályban a választott nyelvből (német vagy angol) tartunk. A szóbeli felvételi vizsgán, illetve beszélgetésen a tanulóknak be kell mutatniuk a 8. osztályos ellenőrzőjüket is (vagy az elektronikus ellenőrző nyomtatott változatát).

A sikeres felvételi vizsga mellett – a készségtantárgyak kivételével – figyelembe vesszük a tanulók 7. év végi és 8. félévi tanulmányi eredményét is. Kiemelkedő városi, megyei, országos tanulmányi versenyek eredményei a felvételi szóbeli része alól mentességet jelenthetnek. A mentesség iránti kérelmet és az igazoló okmányok fénymásolatát a jelentkezési lapokkal együtt kell eljuttatni az iskolába. A mentességről minden esetben az intézményvezető dönt. A jelentkező a szóbeli mentesség esetén is részt vesz a szóbeli vizsgán, ami az iskolavezetéssel folytatott (nem szakmai) beszélgetés.

A szóbeli pótfelvételi napja: március 1. (hétfő) 14:30.

Kérjük, hogy akik alapos ok miatt nem tudnak részt venni a szóbeli vizsgán, mindenképpen egyeztessenek előzetesen az intézményvezetővel.

A 6. évfolyamos tanulók (oktatási azonosítóval vagy jeligével jelzett) vizsgabeosztása február 24-én (szerda) 16:00-tól lesz elérhető a gimnázium portáján és a honlapon. A szóbeli vizsgákra február 26-án (péntek) 14:30-tól, február 27-én (szombat) 8:00 órától és március 1. (hétfő) 14:30-tól kerül sor.

A szóbeli vizsgán anyanyelvi (szövegértés, nyelvtani ismeretek) és matematikai (számítási, logikai) ismereteket és képességeket mérünk. A 6. évfolyam félévi eredmények ellenőrzése érdekében a tanulók a szóbeli felvételin bemutatják az ellenőrző könyvüket (vagy az elektronikus ellenőrző nyomtatott változatát).

Kérjük, hogy akik alapos ok miatt nem tudnak részt venni a szóbeli vizsgán, mindenképpen egyeztessenek előzetesen az intézményvezetővel.

 

Az ideiglenes felvételi jegyzék megjelentetése a portán és a honlapon: március 16.

Járványügyi intézkedési terv 2021
Hírlevél

Szeptemberi hírlevelünk elérése:

HÍRLEVÉL SZEPTEMBER
Mindennapos testnevelés

Bővebb információk:

Mindennapos testnevelés
Elérhetőségeink
Publikus Iskolai Naptár
Csatlakozás Google Tanteremhez

Az alábbi gomb egy PDF dokumentumot nyit, melyben leírtuk, hogyan csatlakozhat a meghívott diák egy kurzushoz, egy Google Tanteremhez:

Csatlakozás Google Tanteremhez
Tájékoztatók, hírlevelek

FONTOS! ÚJ!

TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN
MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL:

TÁJÉKOZTATÓ

 

ÚTMUTATÓ A TANTERMENKÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADAT KEZELÉSHEZ:

ÚTMUTATÓ

 

Tájékoztatás a Krétáról 2019/20
Hit- és erkölcstanoktatás

Hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos információk:

A Római Katolikus Egyház
szülői tájékoztatója 2021

A Református Egyház
szülői tájékoztatója 2021

Adó 1%-a
Beszámoló 2019
Pályázati Projekt

Határtalanul


Határtalanul


Határtalanul


A Pécsi Janus Pannonius Gimnáziumszechenyi_2020_logo_allo_color_gradient_CMYK

Innovatív Fejlesztése


TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-0746

Hirdetés

Weboldalunk megújult!

Korábbi weblapok itt elérhetők:
RÉGI WEBOLDALAK

Javasolt böngésző: Google Chrome.

A MENÜben standard oldalainkat érhetik el!

Látogatói statisztika