Népszerű
Legérdekesebb
RENDEZÉS
Aktuális
Csoóri Sándor Program Beszámoló – 2019
0

Csoóri Sándor Program Beszámoló – 2019

Bejegyezte: JPG2019-08-19

Csoóri Sándor Program

Beszámoló – 2019

Az idei pályázatunkban a görög viseletek elkészítése volt a főszerep. Mivel az együttest egyre több helyre hívják, és egyre hosszabb műsorokra, így a zenekarral kiegészülve lehetőségünk nyílt komplett önálló műsorokat adni. A görög ruhák lehetővé tették, hogy a műsor két részét (görög – macedon) a tánchoz illő viseletben táncoljuk a zenekari szám alatti átöltözéssel. A gyerekek nagyon büszkék az új viseletükre, sokkal elegánsabban táncolnak a gyönyörű ruhákban, élőzenés kíséretre.

Az idei évben a fiúk létszáma a táncegyüttes történetének újabb maximumát érte el (12 fő), ezért különösen fontos volt a fiúk viseletének rendbetétele. A férfi karaktercipők beszerzése is segítette az elegáns és egységes megjelenésüket. Mivel a görög és macedon táncok is sok akrobatikus és szólisztikus elemet tartalmaznak, a fiúk megjelenése és tánctudása is nagyon fontos a fellépések során. A férfi oktató nagy segítség a fiúk megfelelő stílusának kialakításában, tánctudásuk fejlesztésében, az akrobatikus elemek megtanulásában. A fiúk nagyon megkedvelték, továbbra is szeretnénk együtt dolgozni vele.

Az idei tanévben volt a táncegyüttes 10 éves, amit sikerült méltón megünnepelni egy nagy sikerű önálló esttel, amihez most már szinte minden viselet rendelkezésünkre állt, már csak apróbb hiányosságok vannak.

További képek és információk megtalálhatók az együttes nyilvános Facebook csoportjában:
https://www.facebook.com/groups/986707071371280/

Az egyre színvonalasabb munkának és viseletnek köszönhetően több helyre már visszahívtak fellépésre, de újabb rendezvényekre is kaptunk meghívást. (A teljesség igénye nélkül: Harkány – Szüreti Fesztivál, Görögország – Neoi Pori – Nemzetközi Táncfesztivál, Pécs – VII. Délikapu Fesztivál, Pécs – Nemzetiségek Napja, Kolozsvár – 21. Szent István-napi Kisebbségi Néptánctalálkozó, falunapok, görög kisebbségi önkormányzat rendezvényei).

Nagy eredménynek érzem azt is, hogy az utánpótlás csapat tagjai felnéznek a „nagyokra”, és mindent elkövetnek, hogy ők is az Anatolí táncegyüttes tagjai lehessenek. A tavalyi utánpótlás tagok sikeresen integrálódtak a csapatba. Az idei tanév végére is sok tanuló elért arra a szintre, hogy feljebb léphessen. A végzős táncosaink egy része szeretne egyetemi évei alatt is táncolni együttesünkben, így létszámban és minőségben is kinövünk az iskolai keretek közül. Lassan meg kell fontolnunk, hogy ne 2, hanem 3 korosztályra osszuk a gyerekeket. Fejlődésünket töretlennek érzem, egyre színvonalasabb fesztiválokra hívnak meg minket, és egyre jobb visszajelzéseket kapunk.

Az idei tanévben volt a táncegyüttes 10 éves, amit sikerült méltón megünnepelni egy nagy sikerű önálló esttel, amihez most már szinte minden viselet rendelkezésünkre állt, már csak apróbb hiányosságok vannak.

Mindezekben nagy segítségünkre volt a Csoóri Sándor Program.

 

Járványügyi intézkedési terv 2021
Hírlevél

Szeptemberi hírlevelünk elérése:

HÍRLEVÉL SZEPTEMBER
Mindennapos testnevelés

Bővebb információk:

Mindennapos testnevelés
Elérhetőségeink
Publikus Iskolai Naptár
Csatlakozás Google Tanteremhez

Az alábbi gomb egy PDF dokumentumot nyit, melyben leírtuk, hogyan csatlakozhat a meghívott diák egy kurzushoz, egy Google Tanteremhez:

Csatlakozás Google Tanteremhez
Tájékoztatók, hírlevelek

FONTOS! ÚJ!

TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN
MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL:

TÁJÉKOZTATÓ

 

ÚTMUTATÓ A TANTERMENKÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADAT KEZELÉSHEZ:

ÚTMUTATÓ

 

Tájékoztatás a Krétáról 2019/20
Hit- és erkölcstanoktatás

Hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos információk:

A Római Katolikus Egyház
szülői tájékoztatója 2021

A Református Egyház
szülői tájékoztatója 2021

Adó 1%-a
Beszámoló 2019
Pályázati Projekt

Határtalanul


Határtalanul


Határtalanul


A Pécsi Janus Pannonius Gimnáziumszechenyi_2020_logo_allo_color_gradient_CMYK

Innovatív Fejlesztése


TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-0746

Hirdetés

Weboldalunk megújult!

Korábbi weblapok itt elérhetők:
RÉGI WEBOLDALAK

Javasolt böngésző: Google Chrome.

A MENÜben standard oldalainkat érhetik el!

Látogatói statisztika